Scheiden in Twente

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Twente is de enige scheidingsbemiddelaar die alle benodigde expertise, wat betreft een echtscheiding, in huis heeft. In dit unieke concept werken wij samen met een groot team aan uiteenlopende professionals. Wij helpen u zowel met de financiële, als emotionele vraagstukken. Scheiden in Twente zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Huwelijk en samenwonen

Er zijn in Nederland een paar regels van toepassing voor mensen die in een relatie zitten. U kunt bijvoorbeeld getrouwd of samenwonend zijn. Door de wet wordt dit gezien als twee compleet verschillende dingen. Ook bij een echtscheiding hangt de verdeling af van de wettelijke vastlegging waarop u getrouwd bent. Het is altijd verstandig om Scheiden in Twente uw echtscheiding te laten regelen. Wij kunnen precies zien hoe de verdeling er wettelijk gezien uit gaat zien. U en uw partner kunnen altijd van de wettelijke verdeling afwijken, mits u het eens wordt over de afspraken met betrekking tot de verdeling.
Wanneer u en uw partner een geregistreerd partnerschap of huwelijk in gemeenschap van goederen hebben, dan deelt u automatisch alle bezittingen en schulden. Dit is niet van toepassing als u dit anders heeft afgesproken bijvoorbeeld door huwelijkse voorwaarden. Wel dient u goed te kijken of u verrekenbeding heeft toegepast, want anders zal de rechtbank u nog steeds beoordelen als zijnde getrouwd in gemeenschap van goederen.

Getrouwd in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap

U en uw partner zijn voor de wet gezamenlijk eigenaar van alle bezittingen en schulden op het moment dat u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of een geregistreerd partnerschap heeft. Als u in deze situatie gaat scheiden worden alle bezittingen en schulden evenredig verdeeld. Echter is dit geen verplichting, als u de verdeling anders wilt gaat dit voor op de wet. U zal hier over wel samen afspraken moeten maken.

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer u bent getrouwd onder huwelijkse voorwaarden heeft u voor het huwelijk vastgelegd welke bezittingen en schulden u per persoon heeft. Ook zult u tijdens het huwelijk eens in de zoveel tijd naar de notaris moeten om alle bezittingen en schulden vast te laten leggen. Dit heet ook wel ‘het verrekenbeding’. Er zijn twee verschillende verrekenstelsels: de periodieke verrekenbeding en het finaal verrekenbeding. Bij een periodieke verrekenbeding worden uw inkomsten op een gedeelde rekening gezet en aan het einde van elk jaar wordt het bedrag op de rekening verdeeld. Een finaal verrekenbeding lijkt erg veel op getrouwd in gemeenschap van goederen maar bij een finaal verrekenbeding kunnen uitzonderingen worden gemaakt. Vaak wordt een finaal verrekenbeding gemaakt wanneer u zich niet aan een periodieke verrekenbeding houdt.

Samenwoners

In Nederland zijn er een aantal regels over samenwoners. Niet alle samenwoners worden beschouwd als fiscale partners. Als u wel beoordeeld wordt als samenwoners door de wet, kan dit gevolgen hebben voor de verdeling als u gaat scheiden. Hieronder een lijst met voorwaarden wanneer u als samenwoner wordt beoordeeld. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Scheiden in Twente.

  • U bent in 2013 beoordeeld als fiscale partners en jullie situatie is niet gewijzigd in 2014 of 2015.
  • U bent getrouwd en in 2014 (of 2015) nog steeds gehuwd
  • U heeft een notarieel samenlevingscontract en zijn op hetzelfde adres in het GBA ingeschreven.
  • U woont op hetzelfde adres en hebben gezamenlijk een kind. Of uw kind is ook door uw partner is erkend.
  • U heeft een samengesteld gezin.
  • U woont samen in een gezamenlijk koophuis als eigen woning.
  • Jullie wonen samen en zijn geregistreerd als partners bij een pensioenfonds.
  • U woont op hetzelfde adres, u bent ouder dan 27 jaar en er is ook een minderjarig kind ingeschreven.