Scheiden in Twente

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Twente is de enige scheidingsbemiddelaar die alle benodigde expertise, wat betreft een echtscheiding, in huis heeft. In dit unieke concept werken wij samen met een groot team aan uiteenlopende professionals. Wij helpen u zowel met de financiële, als emotionele vraagstukken. Scheiden in Twente zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden en uw koopwoning

Koopwoning

Bij Scheiden in Twente begrijpen we dat uw koopwoning een zeer belangrijk bezit is. De meeste gehuwde stellen zijn getrouwd in gemeenschap van goederen of wordt als zodanig beoordeeld door de Rechtbank. Dit houdt in dat al uw bezittingen, inclusief uw woning, een gezamenlijk bezit is van u en uw partner. U en uw partner hebben evenveel recht om in uw huidige woning te blijven wonen, echter is het vaak niet voor beide personen ook financieel haalbaar om in de woning te blijven wonen. Er is ook de mogelijkheid om het huis te verkopen of verhuren. De financieel adviseur van Scheiden in Twente kan u hier verder over adviseren.

Overwaarde en restschuld

Wanneer uw een woning verkoopt krijgt u vrijwel altijd te maken met overwaarde of restschuld. Er is sprake van restschuld als de koopsom bij verkoop niet genoeg is om de hypotheekschuld af te lossen. Deze restschuld dient nog wel afbetaald te worden. Voor meer advies over restschuld kun u contact opnemen met de financieel adviseur van Scheiden in Twente. Wanneer de koopsom van de verkoop van uw koopwoning hoger is dan de af te lossen hypotheekschuld heeft u een overwaarde. De financieel adviseur van Scheiden in Twente kan u meer vertellen over de financiële mogelijkheden betreffende overwaarde of restschuld op uw koopwoning.

Huurwoning

Op het moment dat u samen een woning huurt en gaat scheiden, heeft u nog steeds het recht als eerste huurder. Althans de persoon die op het huurcontract staat is ook degene die recht heeft om in de woning te blijven wonen. Indien u allebei in het huurcontract staat, zal de verhuurder geneigd zijn om te kiezen voor de meest stabiele huurder. Dit is te bespreken met de verhuurder maar die kan dat weigeren.

Nieuwe woning

In het merendeel van de echtscheidingen heeft minimaal één van de partners een nieuwe woning nodig. Scheiden in Twente werkt samen met een aantal verhuurbemiddelaars in de regio Twente. Wij kunnen u zowel helpen met het vinden van een nieuwe koopwoning als huurwoning.